mandag 24. februar 2014

Dagens TT

Dagens TT


Aftenposten fredag 21. februar 2014
Jeg skrev et debattinnlegg i Aftenposten som kom på trykk på fredag.

Det handlet om helsebyråkratiet - spesielt i forbindelse med transportutfordringene for en i rullestol. Det var for så vidt ment som et eksempel på det jeg opplever som et tungvint helsebyråkrati.

Les debattinnlegget om "Det umulige Helsebyråkratiet" 

Jeg har skrevet om pappa tidligere i denne bloggen flere ganger blant annet om utfordringen det er å være pårørende til en som er alvorlig syk.

Lørdagsrevyen 8. februar 2014
I alle fall - pappa har vært syk. Hva som skjedde på Lovisenberg da han fikk hjerteinnfarkt rett før nyttårsaften kan du se på Dagsrevyen.

Tilbake til noe så enkelt som TT.
Pappa får kognitiv trening på Voksenopplæringen i Nydalen to ganger i uken.

Mandager er han på en kveldsgruppe med kor og noe som heter Møteplassen med forskjellige aktiviteter. Denne aktiviteten følger ikke skoleåret nøyaktig siden det er en slags tileggsaktivitet ved skolen og pårørende må stort sett være med.

Tirsdager er han med i en liten gruppe som får kognitiv trening, det er på dagtid, og han reiser alene. Denne undervisningen følger skoleåret.

Bare for å bestille reiser...

Ingen ting av det jeg har skrevet om i debattinnlegget dreier seg om bestilling av reiser. Det dreier seg om å søke om å få tildelt rett til reiser hos forskjellige levrandører og er egentlig en temmelig forenklet fremstilling. Det som Dagens TT dreier seg om er å få bestilt noen reiser som alllerede er godkjente og behørig dokumentert og søkt om.
Vi har bestilt det som kalles faste reiser. I høst måtte dette gjøres ved å printe ut et skjema fra en nettside. Dette måtte fylles ut med en mengde informasjon, deretter skannes og mailes til Samres. Det var plutselig umulig å bestille dette via telefon, selv om Samres Faste reiser har et eget telefonnummer og informasjon om brukerne lagret på personnummer. Jeg måtte fremskaffe TT-kortnummer, adresser og telefonnumre til sykehjemmet han reiser fra og skolen han reiser til. Jeg måtte ringe til Voksenopplæringen og finne ut nøyaktige datoer for når ting startet og slutte for sesongen. Brukte noen timer på det totalt. Nå ser jeg at Samres har fått et elektronisk skjema. Det er et fremskritt at jeg ikke må printe, skanne, og mail, men kjedelig at alle opplysningene må legges inn om igjen og om igjen. Det tar tid!

Jeg avbestilte de faste reisene inntil videre da pappa ble syk ved nyttår. Etter noen uker var han frisk nok til å begynne å reise til voksenopplæringen igjen. Da var ikke mandagsundervisningen startet ennå, så jeg kontaktet Samres på telefonen og fikk aktivert tirsdagsreisen - via telefon. De var jo bare midlertidig stoppet.

Det var to ganger med kor og møteplass på mandagene før vinterferien - da bestilte jeg bare enkeltreiser. På et annet telefonnummer! Men slike går da av fritidsreisene til Pappa og det er jo dumt. Han for ikke tilbake egenandelen og får færre fritidsreiser.

Så i dag tenkte jeg å aktivere de faste mandagsreisene igjen, men visst at jeg måtte bestille en enkeltreise til i dag. Om det er under to uker til du skal reise må du ringe til enkeltreisenummeret uansett, Tenkte at jeg kunne aktivere faste reiser igjen på samme nummer, men nei. Der var plutselig ingen ting lagret på pappa, til tross for at han er satt opp med en fast reise i morgen fra før. Jeg måtte gi dem telefonnummere og adresser, fortelle at han satt i rullestol og skulle ha med ledsager.

Så var dagens reiser bestilt.

Deretter måtte jeg ringe fastereiser for å aktivere den allerede behørig bestilte faste reisen på mandager på nytt.

Sjekking og dobbeltsjekking - men...


For sikkerhetsskyld ringer jeg TT-kontoret hver mandag og sjekker at reisene er satt opp. jeg ringer alltid og avbestiller når det er skoleferie, det skal ikke være nødvendig men i praksis har det vist seg at det er lurt. Jeg kontakter også avdelingen sykehjemmet og forsikrer meg om at de vet når han skal reise både mandager og tirsdager. Jeg har i tillegg alliert meg med damen i resepsjonen på sykehjemmet slik at hun følger opp når han skal reise alene på tirsdagene.

Før jul var det to ganger han ikke fikk reist fordi han ikke var klar da bilen kom - det fikk jeg beskjed om i etterkant. Bilen hadde kommet alt for tidlig og kjørt sin vei. De som jobbet der akkurat da viste ikke hvor de skulle ringe for å klage og bestille en ny bil. De ringte heller ikke til meg for å få løst problemet, ei heller til skolen for å si fra at han ikke kom. Etter 2 ganger fikk jeg en telefon fra læreren som lurte på hvorfor han ikke hadde kommet. Det var sånn jeg fikk vite om det!

En mandag midt i desember - etter at koret og Møteplassen var slutt for året to uker før. Jeg hadde bestilt frem til en viss dato i skjemaet, og ringte til og med TT-kontoret for å forsikre meg om at bilen var avbestilt frem til jul. På bestillingskjemaet var det også klart avmerket at han IKKE skulle reise alene på mandager og mitt telefonnummer som ledsager var oppgitt.

Plutselig kom det likevel en bil - sykehjemmet hadde fått beskjed om at kor og møteplass var slutt for året. Pappa har aldri reist dit alene, moren min, et av barna eller jeg er alltid med. Personalt fant likevel ut at de skulle sende han avsted med bilen som dukket opp. De ringte ikke meg. Egentlig var skolen stengt for ettermiddagen, men tilfeldigvis satt det en som kjente pappa i respesjonen. Men bilen kunne ikke kjøre pappa ned igjen. Han ble lempet ut og mannen i resepsjonen, ringte til sykehjemmet og fortalte hva som hadde skjedd og måtte bestille en ny bil og vente sammen med pappa der oppe i over en time på at noen skulle kjøre han ned igjen. Det var mens pappa satt der i Nydalen og ventet at jeg fikk en telefon fra sykehjemmet om at pappa var alene i Nydalen og at det ikke var skole!

På en eller annen måte mente de visst på sykehjemmet at det var min skyld.

Livet som pårørende er ganske krevende!


tirsdag 18. februar 2014

Balanse i livet

Om å balansere

Jeg prøver å ha balanse i livet - det er viktig!
Familie, helse, jobb, hvile og mening er så vidt jeg har lest meg til felt som bør holdes i balanse.

Det er viktig å gjøre opp status dann og vann. Det gjør jeg nå.

Helse - er for meg - å trene og å komme meg ut i naturen, pluss å rekke og ikke glemme legetimene eller tannlegetimene mine.

Familie - er et ganske krevende område når det gjelder pappa. Jeg har lange to-do lister merket med pappa og har konstant dårlig samvittighet i forhold til han. Viktig å huske at jeg har flere familiemedlemmer også.

Mening får livet for tiden stort sett gjennom mitt politiske arbeid i Høyre. Det er meningsfylt og jeg bruker mye tid på det. Prøver å meditere i ny og ne også, men vel hm. Jeg vil, jeg vil, men får det ikke helt til.

Hvile - stort minus. jeg sover ekstremt lite og hviler ikke så mye. Litt OL har det blitt nå, og det er jo bra!

Jobb - jobbe gjør jeg ko døgnet rundt, med to omfattende og ansvarsfulle men frie stillinger på en gang. Christiania Teater og Webforum. I tillegg har jeg noen småjobber og et par kunder som venter på at jeg skal ta kontakt. Jobbmessig er livet variert, spennende og utfordrende, så her er det bra.

Dagens status:

Helse
Prøver å komme i gang med trening - sender mail til datteren og spør når hun skal trene. Vil gjerne trene med henne. Er medlem av SIO - trening (Studentsamskipnaden), får meg til å føle meg veldig ung :-)

Det er forresten veldig bra. Fire forskjellige treningssentere, online booking, mulighet til å bestille nesten gratis idrettsmassasje, klatrevegger, svømmebassenger og masse kurs. Det er åpent for alle, men medlemskapet er litt dyrere for oss som ikke er studenter lenger.

Men - eh, jeg hadde glemt passordet til siden min, betyr vel at det er en stund siden sist, men nå skal det gjøres noe med det. Jeg har meldt meg på til fem forskjellige timer denne uken nå. På fire av dem står jeg i kø så jeg får nok ikke plass på alle. Prøver meg på noe som heter Feel, Kettlebell, litt spinning, Zumba og klassisk yoga. Her kommer nye veltrente meg!

Jeg skal jo gå over Grønlandsisen om 4 og et halvt år

Har meldt meg på og lagt inn i kalenderen og koordinert med datteren. Dermed blir det pluss i boken på datter også!
10 helsepoeng og 5 datterpoeng - jppi!

Ops - jeg glemte en legetime i forrige uke og skulle ha ringt og bestilt en ny. Det har jeg utsatt i åtte dager, Det blir litt minus igjen. Jeg ble også nødt til å prøve å kontakte tannlegen for å utsette en time i morgen. Den kræsjer med pressekonferansen på Christiania Teater. Det er egentlig ikke min skyld for pressekonferansen kom på timeplanen i dag, egentlig. Ergo teller det egentlig positivt at jeg husket å prøve å flytte på timen i kveld.  Så jeg sier at legen og tannlegen går opp i opp.

Familie
Snakket med brodern på telefon vi skal spise middag med halvbroren vår til uken. Mamma kom inn døra. Hun skal ommøblere litt hos meg.
Mammapoeng 4, brødrepoeng cirka 100!!!

Mening
Fikk mail fra Aftenposten, de vil trykke kronikken min om det voksende helsebyråkratiet i Norge. Den kommer i Aftenposten på fredag. Jeg skrev den forrige fredag, den var først på 6000 tegn. Jeg fikk mail tilbake om at den måtte forkortes til 4000, så det gjorde jeg i natt. Det er SÅ vanskelig å skrive kort, men det blir faktisk bedre, hardt å innse og hardt å drepe sine babyer.
Jeg bruker så lang tid på det. Holder på med en kronikk til, til VG. Den må også kortes ned fra 6000 tegn til 4000.

Dette er mening på høyt plan. Jeg liker å skrive, jeg er veldig opptatt av helsepolitkk og jeg føler at jeg kan bidra positive endringer i samfunnet. Pur glede!
50 meningspoeng innkassert minst!

Jobb
I dag har jeg mailet med alle sponsorene til Webforum som nærmer seg med stormskritt. Jeg har snakket med en mulig tekniker som jeg gjerne vil jobbe med og nesten fått til en avtale. Jeg har jobbet med å få til litt mer salg av deltagerbilletter selv om det egentlig ikke er min jobb og satt opp en liten fremdriftsplan.

Jeg skal organisere alt det praktiske med konferansen, og har fått tittelen Webforumgeneral. Det er jo litt heftig.

Reklame 
13. og 14 mars samles profesjonelle webkommunikatører fra privat og offentilg sektor til en konferanse om web, intranett, sosiale medieer og digital kommunikasjon.
Webforum 2014 for deg som vil holde deg faglig oppdatert! >>

Jobben som Webforumgeneral

Det er en ganske omfattende arbeid å være general. Jeg var det heldigvis i fjor også så føler meg forberedt. Men her er stillingsinstruksen.

Rollen som Webforumgeneral.
  1. Være hovedansvarlig for planlegging og gjennomføring av Webforum 2014 i samarbeid med Webgruppen.
  2. Være først inn og sist ut fra hotellet.
  3. Sjekke, dobbeltsjekke og trippelsjekke alt med hotellet.
  4. Få på plass serviceteamet og fordele roller. (2 på mottaksbord, 4 romverter, evt en VIP-vertinne, teknisk ansvarlig, sponsoransvarlig
  5. Ta imot alle fra serviceteamet, alle foredragsholdere og fortelle dem hvor de skal gå og hva de skal gjøre.
  6. Lede oppstartsbriefing onsdag ettermiddag og torsdag morgen.
  7. Være den som alle spør om alt når det gjelder arrangementet, og som vet svar.
  8. Få på plass materiell og alle komponenter i dette. (Program, elektronisk materiell til skjermer på hotellet, videoer, introer, T-skjorter til serviceteamet, vår egen stand, materiell til stoler, adgangskort, plastlommer og nøkkelbånd til adgangskort, PC'er, klikkere, premier, rekvisitter og alt annet.)
  9. Lede generalprøven onsdag kveld.
  10. Lede sekretariatet under arrangementet.
  11. Håndtere alle problemer som oppstår underveis (foredragsholdere møter ikke opp, deltagere får ikke rom, noen klager på noe, utstyr mangler ...)
  12. Lede debriefingsmøtet fredag ettermiddag.
  13. Notere forbedringspunkter til neste år.
  14. Sørge for at det blir sendt ut evalueringer etterpå.
Bra på jobbpoeng også - kanskje ikke noe sånn veldig over normalt, men fornøyd.
Vi sier ti jobbpoeng eller egentlig 20 -- jeg fikk da gjort en del viktige ting.

Enda mere mening
Jeg har holdt på litt med Høyresaker i dag også. Det er mye som skal arrangeres og fikses. Neste uke skal Frogner Høyre arrangere en kjempestor poltisk pub.

Mer reklame:
Heidi Nordby Lunde og Torbjørn Sølsnes skal holde foredrag/kurs om politisk påvirkning i praksis. Det har vist seg utrolig populært. 80 stykker har meldt seg på. Det kommer til å bli fullt hus på Lawo-

Ordner med litt frem forskjellig - vi trenger teknikkere, noen til å ta imot folk i døra og så videre. Jeg kommer til å få en travel ettermiddag den 26.2

1600 skal jeg møte de to teknikerene for en briefing
- tidlig men det skal være styremøte samme dag har sjefen bestemt.

1630 blir det styremøte på Lawo - som jeg må gå litt tidlig fra på grunn av et viktig møte på Oslo Rådhus om helsepolitikk klokken 1800. Det varer ikke så lenge så regner med at jeg rekker tilbake til Lawo litt over 1900.

Plutselig fikk jeg en mail av fra Oslo Høyre - de har bestemt seg for å legge det første kampanjeledermøtet til 26.2. Jeg er kampanjeleder så der burde jeg jo være, men DET går ikke. Jeg prøver først å få Oslo Høyre til å flytte møtet, en uke er lovlig kort varsel, men det går ikke. Jeg regnet med det, men får alliert meg med en supervara.

Jeg er også i gang med å planlegge et møte for alle kampanjeutvalgene i sentrum. Å finne en dag som passer ble litt utfordrende. Etter mye frem og tilbake ble det 19. mars.

Nettsidene til Frogner Høyre
Nettsidene til frognerhoyre er oppe og går! Ikke lanseringsklare men innputsklare og designet tar form. Det blir faktisk lekkert.

Nettsidene er et stort fremskritt og veldig gøy. At medlemsmøte allerede er en suksess er en seier. De andre tingene - frem og tilbake med møtedatoer og sånn er litt slitsomt. Men nå har jeg vel faktisk landet en dato og et møtelokale og en god plan.

Høyre er mye arbeid - men ganske meningsfullt og det gir meg mye energi når ting går bra, Alt i alt en ganske god og balansert dag med andre ord.

Nettsiden er et teamarbeid og de andre jeg jobber sammen med er hyggelige og dyktige. Det gir ekstra mye mening. Jeg elsker å jobbe i små og gode team. I tillegg vil dette bli et stort skritt fremover for Frogner Høyre og skapen en varig forbedring.

Et medlemsmøte med 80 deltagere er ikke dagligkost, det er både temaet og foredragsholderne som trekker. Ola og jeg har samarbeidet om dette og foredlet gode idéer som vi har klart å virkeliggjøre fort og effektivt. Absolutt meningsfullt og jeg gleder meg til møtet.

Å få til et felles møte for fem bydelsforeninger og et godt samarbeid er krevende, Dette har jeg tatt initiativet til alene og landet alene. Fornøyd her også! Fint å jobbe selvstendig og ta initiativet også-

40 poeng for nettsiden
20 for medlemsmøtet
20 for felles kampanjeutvalgsmøtet

En god dag for Høyrepoeng også!

Men

Hvile
Ble litt lite av det i dag og. Fire timer søvn og da jeg prøvde å se litt på OL fikk jeg en lang telefonsamtale som ikke var så fremmende for hvilen. Klokken er 20.00 og jeg sitter på en måte forsatt og jobber... men nå skal jeg i hvert fall spise litt og så får vi se.

Har en del ting jeg burde fikse senere i kveld.

Er hvile så viktig egentlig?

Kjenner meg ikke sliten!


torsdag 13. februar 2014

Multitasking på mac

Hvor bra er dette for stresshelsen egentlig?

En liten aktivitetslogg - 60 minutter med overtidsarbeid og mer på nettet.

Typisk kveldstime når du er kampanjeleder i Høyre, markedsfører for Christiania Teater, arrangementsansvarlig for Webforum og har litt andre oppdrag ved siden av.

Prøver å skrive et debattinnlegg
Skriver på et debattinnlegg om transporttjenester for syke og funksjonshemmede og helsebyråkratiet - må google litt. Aner dere hvor mange ordninger det egentlig finnes for transporttjenester for funksjonshemmede? Tre til fem ordninger,  Pasientreiser (reglementet er på 14 sider!) og Helfos ordning som kalles bidragsreiser og om du skal på terapiridning... da er det en helt egen ordning, med eget regelverk og Oslo kommune har nærmest et eget nettsted for å beskrive sin TT-ordning

Ble halvferdig - ble satt ut av at det er enda mer komplisert enn jeg trodde

Svarer på en mail fra en som har vunnet billetter til Skjønnheten og Udyret på Christiania Teater
Det er der jeg jobber 60 prosent av tiden. Jenta vant to billetter i morsdagskonkurransen på Facebook. Hun vil kjøpe to billetter i tillegg og vil ha premiebillettene ved siden av dem hun har kjøpt. Jeg fikser og ordner.

Sjekker hvordan det går med Valentine Day-konkurransen på Facebook
Kommer på å ta en titt på den pågående konkuransen, den er ikke like populær som morsdagskonkurransen, selv om det ikke går verst. Er litt bekymret, men den er sett av veldig mange. Det er jo det viktigste. Jeg justerer litt på annonsebudsjettet og kommer på at jeg må sende en mail til Billettservice og Disney Norge om Valentinerabatten vi kjører i morgen. Gjør så.

Svarer sønnen min som holder på å lage nye nettsider til Christiania Teater med Wordpress på Facebook messenger. Han trenger brukernavn og passord til Instagramkontoen til Christiania Teater. Hvor pokker er den? Arg den ligger i Google Disk og jeg må logge meg ut av alle andre Googlekontoer for å få tilgang til Disk. Logger ut og logger inn. Svarer han og ser samtidig flere beskjeder

Midnight Burlesk som skulle ha gått på Christiania i morgen er flyttet til Kulturkirken Jacob - jeg har svart folk på dette i hele dag. Kommer på at jeg antagelig ikke har lagret oppdateringen på den nåværende hjemmesiden til Christiania Teater. Fikser det!

Oppdager at flere beskjeder på Facebook - har prøvd å lage en event på en lukket gruppe og dele den med en annen lukket gruppe. Det var en test. Går ikke. De som ikke er medlemmer i begge gruppene ser ikke noe. Må svare dem som prøver å logge seg inn at det ikke går. Dumt, hadde vært fikst. Prøver ut noen andre varianter som ikke virker og gir opp skriver litt beskjeder på veggene. Alle kampanjelederne i sentrum har ikke svart på om datoen passer likevel, så dette kan vente.

Jeg lar meg distrahere til å klikke litt likes her og der og gratulerer noen folk med bursdagen.

Går innom siden til Frogner Høyre på Facebook.  Må sjekke hvor mange som har meldt seg på til medlemsmøtet Politisk påvirkning i prakis. Det er 42 via Facebook og 56 via Eventbrite. Det er 98! Vi har plass til 80 i lokalet, men det er en god del som har meldt seg på begge steder. Men også noen som jeg vet at kommer og så må få plass, men ikke har meldt seg på noen av stedene. Jeg har laget en excelliste der jeg holder kontrollen. Men det er to-tre dager siden jeg oppdaterte den. Excel kræsjet for meg da jeg var helt ferdig og jeg mistet den siste halvtimen med jobb. Skal jeg gjøre det nå? Nei - det er andre ting som haster mer.

Ser en mail om at redaksjonsgruppen som skal lage nye nettsider til Frogner Høyre og skal ha workshop i morgen skal starte klokken 1700. Har fått alt på stell med domenet og webhotellet i dag. Så det skal være klart. Gleder meg til nye nettsider. Det blir mye lettere enn den løsningen vi bruker nå.
Må sende en mail til den nyeste deltageren i webdesigngruppen om hvor vi skal møtes. Vi ttenger mat, kanskje vi skal bestille pizza? Sender en mail.

En annen har testet tilgangen til et dokument jeg har delt i Google Disk og bekrefter at det gikk bra og at hun kunne redigere også.

Prøver å skaffe meg tilgang til YouTube-kanalen til Christiania Teater. Den ble opprettet før min tid og ingen har passordet. Det er veldig dumt for det ligger mange videoer der.

Men blir avbrutt av en SMS fra datteren min som akkurat har landet på Island med kjæresten sin og som er på vei for å bade i den blå lagune. Svarer og ser at vi har fått nye følgere på Twitter for Christiania Teater . Sjekker og retweeter noe fra regissøren. Her må vi jobbe, vi har bare 100 følgere og må skjerpe oss.

Så blir jeg avbrutt av en melding på Facebook,
En i kampanjeutvalget som ikke var på møtet vi hadde i går lurer på om vi har fordelt oppgaver ennå. Jeg svarer at vi har men at jeg venter på referatet og at det bare er å melde sin interesse. Her er det nok arbeid til alle.

Jeg er sulten. Har ikke spist siden frokost og er tom for røyk. Skulle gjerne ha funnet ut av det med YouTube før jeg går og kjøper røyk.

Har Pharrell Williams 24hoursofhappy.com i bakgrunnen og titter innom av og til blir faktisk skikkelig happy av det og jobber fortere

Løste problemet med YouTube. Fikk tak innloggingsinfo til e-postserveren fra teaterdirektøren. Logget meg inn på Uniweb og gjenopprettet e-postadressen til en mistenkt tidligere ansatt. Gikk deretter til YouTubes hjelpesenter og ba om en e-post for gjenoppretting av passord til den nyopprettede e-postadressen. Ja, da, det gikk!! Fornøyd med selv.

Jeg har nå tilgang til å redigere kanalen vår! Og det trengs - men coverbildene må være så store. Vi har mange lekre bilder av teateret på Flickr, men de er for små. Hvorfor har ikke fotografen lastet opp orginalebildene i full størrelse? Jeg har da virkelig bedt om det. Vi trenger dem som pressebilder. Neste uke lanserer vi jo hvem som blir Skjønnheten og trenger høyoppløselige bilder på Flickr. Det skal gå ut pressemelding via Kulturmeglerne på torsdag. VG-TV eller VG er ikke sikker skal ha nyheten eksklusivt først, men det er jo greit å være forberedt.

Sender melding til fotografen og nå fortjener jeg en røyk - går i butikken, kjøper litt mat og. Så kan jeg ta en data-pause og vende tilbake til debattinnlegget litt senere i kveld.
Hva var det om igjen? Jo det treige og byrårkratiske helsevesenet.
Vil bare også så at innimellom dette har jeg jo skrevet dette.

Kan jo ta med meg søppel ut og sjekk posten på vei opp.

Hva var det om igjen? Jo det treige og byrårkratiske helsevesenet.
Vil bare også så at innimellom dette har jeg jo skrevet dette.
Har ikke vært ute i dag - har sittet nesten som dette i 12 timer - begynte 7. Så bittelitt på OL og har pratet en del på telefonen også. Når jeg snakker i telefon går jeg litt rundtomkring i huset og rydder og vasker litt, men det er ikke stort til mosjon. Jeg får gjort mye på sånne innedager, røyker i ett sett og føler meg ganske sunn.

Innimellom reiser jeg meg dog opp og danser litt - og egentlig har jeg det helt fortreffelig.